Edukacija i priručnik o roditeljstvu: „Male tajne roditeljstva“

Roditeljstvo je najzahtjevniji „posao“ koji čovjek u svom životu radi, a roditelji u savremenom dobu su stavljeni pred veliki izazov da pomire načine na koji su oni odgajani sa novinama koje novo vrijeme donosi.

Smatramo da je od velike važnosti da se priča o vaspitanju djece, budući da djetinjstvo predstavlja emotivnu i psihološku bazu svakog čovjeka za ostatak života. Na ovaj način se može preventivno djelovati na velike greške koje bi ostavile dublji negativni trag na buduće generacije.

Roditelji skoro uvijek imaju najbolju moguću namjeru prema svojoj djeci, ali nekada ne znaju načine kako da se nose sa različitim životnim situacijama. Iz tog razloga, smatramo da je važno pružiti podršku roditeljima kako bi znali kojim putem da idu, te kako bi se i sami osjećali bolje u roditeljskoj ulozi.

Kako bismo osnažili roditelje da na putu odgajanja svoje djece izgrade odnos povjerenja sa njima, ali u isto vrijeme ih pripreme za samostalni život, pripremili smo seriju edukacija i priručnik koji im na tom putu mogu pomoći . Kroz konstruktivnu komunikaciju, adekvatnim podsticajima i granicama može se utemeljiti put ka odgajanju samostalnih i sposobnih ljudi.

Tema prva edukacije je KOMUNIKACIJA, a razgovarano je o važnosti i vrstama komunkacije, ali i o tome kako uputiti kritiku i pohvalu djetetu.

Link putem kojeg možete pogledati prvu edukaciju: https://fb.watch/qY7D2cz-Hh/.

Kroz drugu edukaciju obrađene su teme SARADNJE I DISCIPLINE,  a u ovom dijelu možete naučiti o vaspitanju i tehnikama postavljanja granica, ali i o tome šta podrazumijeva kvalitetan odnos roditelj/dijete.

Link putem kojeg možete pogledati prvu edukaciju: https://fb.watch/qY7HTI18Pr/.

Na trećoj i poslednjoj edukaciji razgovarano je o DESTRUKTIVNIM VASPITNIM STILOVIMA, a edukaciju možete pogledati na sljedećem linku: https://fb.watch/qY7JvPWEXH/.

Čitav serijal edukacija prati i priručnik „Male tajne roditeljstva“ u kojem možete da pročitate više o navedenim temama.

 

Preuzmi PDF

Pročitaj još