Dragi naši, 

Bilo da ste ranije koristili usluge Web savjetovanje ili ne, želimo da vas obavjestimo o novim izmjenama. 

Plavi telefon kao savjetodavna linija koja se bavi pružanjem psihološke pomoći i podrške, nastoji da istražuje i odgovara na potrebe svih korisnika u njihovom najboljem interesu. 

S obzirom na to da nam korisnici mogu pisati putem chat-a, društvenih mreža ili e-maila odlučili smo da uslugu Web savjetovanja uklonimo. Iako smo imali i značajan broj razgovora ovim putem, zbog učestalih tehničkih smetnji koje dovode do nezadovoljstva korisnika i potencijalno mogu narušiti povjerljivost podataka, u cilju ostvarivanja najboljeg interesa vas-naših korisnika, odlučili smo onemogućiti dalje korištenje ove usluge. 

Svi razgovori sa korisnicima koji su nam pisali u toku 2024. godine su sačuvani – korisničko ime i prepiska razgovora te ukoliko želite da nastavite sa nama razgovor, dovoljno je da nam se javite na e-mail adresu: plavitelefonchat@gmail.com i napišete svoje korisničko ime, a mi vam možemo poslati posljednju poruku. 

Da biste nam poslali e-mail, neophodno je da imate ispravnu e-mail adresu kako biste mogli da dobijete naš odgovor. Dužni smo da štitimo vašu povjerljivost te više o tome možete pročitati u odjeljcima Povjerljivost, Politika privatnosti i Uslovi korištenja.

Ako ste nam ranije pisali, u našoj bazi podataka imamo sačuvane podatke koji se odnose na vaše korisničko ime, podatke koje ste nam dali o sebi (pol, godine) i temu razgovora (na primjer, kategorija: mentalno zdravlje-strah i anksioznost) što nam omogućava da znamo o čemu smo razgovarali ranije, ali nemamo sve prepiske sačuvane.

Ukoliko ste ranije koristili usluge Web savjetovanja, želimo da vam se zahvalimo na vremenu koje ste ulagali u razgovore sa nama uz nadu da ćemo razgovor nastavi putem e-maila. 

Tu smo za vas!

Vaš Plavi telefon